Puanlar Açıklandı, Ya Sıralar Ne Oldu ki?

2016 ÖSYS yerleştirme sonuçları açıklandı. Pek çok aday beklediğinden daha güzel sonuçlarla karşılaştı, yine pek çok aday da neden olduğunu bilmediği hayal kırıklıkları yaşadı. Olur! Bu durum, sınavın ve tercihin doğasında olan bir şey. Sürprizlerle dolu bir yıl son perdede sürprizler yapmasa zaten ayıp olurdu.

Sıralama puan ilişkisi bakımından kötü bir sürpriz yaşatan, puanla coşturup, sırayla yerin dibine geçiren bir yıldan bahsediyoruz, kolay değil.


İşin açıkçası ağız tadıyla sonuçları şöyle detaylı bir şekilde inceleyemedim. Ama twitter takipçilerimden aldığım geri bildirimlerden anladığım sıralamalarda bir kaç puan türü hariç güzel bir rahatlamanın yaşanmış olması. Nispeten böyle bir sonuç bekliyorduk ama beklemediğimiz kadar çıkan değerlerle de karşılştık. Özellikle ek puanla yerleşilen bazı programlarda uçuk denecek düzeyde sıralama gerilemelerinin yaşanması buna örnek olabilir.

Neyse şu an Bolu dağında Highway tesislerinde, mola saatinde uzun uzun bunları anlatacak değilim. Sadece merak edilen bir şey vardır ve ÖSYM bu sene her yıl olduğu gibi onu yine yayınlamadı; Minimum sıralar... 

Tüm lisans programlarının yaklaşık minimum sıralarını bulmaya çalıştık. Bunu da tercih rehberi kıvamında kolay kullanılabilir bir formatta hazırladık. Önlisanslar da hazır ama onun için gece İstanbul'a ulaşmamızı beklemeniz gerekiyor...

Hadi hep birlikte yürüyelim lisans (4 yıllıklar) dosyasına... Yürü baba...
Ya da hadi bir bakalım, bakalım! Önlisanslarda (2 yıllıklarda) durum ne?

Not: Birebir sıralar olmadığını bilmeyecek kadar saf değildir bu bloğun takipçileri. Yaklaşık değerler unutmayın...


Yorumlar

  1. Hocam mühendisliklere baktığımızda Koç ve Boğaziçinde (en üst sırada oldukları elektronik,endüstri,bilgisayar vs.) 500. sıralardan 1000 lere düştüğünü görüyoruz.Buradaki insanlar nereyi tercih ettide çoğu mühendisliğin sıralaması geriledi?Çünkü bunlar gerilerken bi yükseliş ben farketemedim?
    İyi akşamlar

    YanıtlaSil
  2. Hocam harikasınız. Bir öğretmen olarak işimizi çok kolaylaştırıyorsunuz. Emekleriniz için teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin. Selam ve sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Hocam Hukuk Sıralama barajı Ek tercih de de devam eder mi Vakıf üniversitelerine yeterli ilgi olmazsa açık cok olursa giden olmazsa Ek tercihde düşürebilirler mi?

    YanıtlaSil
  4. Hocam ek tercihlerde sıralamamı önemli puan mı

    YanıtlaSil
  5. Hocam ancak bu kadar net ve güzel anlatılır bize tercüman oldunuz Bence esnetilmeli de. Özellikle 4 yıllıklarda oluşan puanı geçme sınırı kaldırılsa fevkalade olur demişsiniz biz sesimizi duyaramıyoruz siz sesimizi duyurun hocam o sınav günü başına talihsizlik gelen rahatsızlanan heyecanlananlar var gözardı edilmemeli bunlar gelceğimiz 3 5 soruyla belirleniyor ve eğitim şartları çok ağır cidden bi esneme olmalı biz demiyoruz ki hocam ek tercihte 180 ni geçen tıp okusun belli sınırlamalar içinde bu kadar boş kontenjan kalmamalı boş kalacağına okusun gençlerimiz LÜTFEN HOCAM SİZDE DUYURUN BU SESİMİZİ

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Mesajınız site moderasyonu tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üniversite Taban Puanları Belli Oldu, Taban Sıraları da Yaklaşık Hesapladık...

Üniversite tercihleri başladı, tüm adaylara bol şanslar...

An itibariyle YKS tercih dönemine yine merhaba dedik...